Tuff tuff

Häromdagen fick jag ett såntdär ryck, jag gick upp till mitt syrum och började knåpa ihop ett nytt tröjmönster. Klippte ut. Och började sy. Gick smidigt till en början men sen strejkade overlocken. Jag trodde i min enfald att det räckte att trä om en av trådarna men icke, inte heller räckte det med att jag trädde om samtliga trådar en gång. Nejdå, det trasslade sig bara och blev ingen kedja. Gjorde ett sista försök innan jag tänkte ge upp och vips så funkade det. Sen gick maskinen finfint och höll hela vägen…

Tröjan är egentligen en omritad klänning. Skulle uppskatta storleken till en 98/104, men en smal sådan. I hals har jag denna gång gjort en vanlig mudd, valde att inte sticka ner den eftersom den la sig så fint ändå. I ärmsluten har jag gjort en lång smal mudd, går att vika upp en gång om man skulle vilja.
Byxorna är samma som tidigare sydda, men jag sydde denna gång på en smalare mudd i bensluten än vanligt. Har även gjort dem lite längre så jag skulle uppskatta dem till en 98.
Det underbart fina nattågstyget kommer från Jofotex och mudden är från Hilco. Appropå tågtyget så vet jag inte om det måste vara något feltryck för mönstret går inte i trådriktning! Jag höll på att bli galen, men jag ville ändå ha kläderna i trådriktning och då blev mönstret snett som ni ser.  Nu gör det inte så mycket eftersom det är till min egen pojk men jag kliade mig i huvudet både en och två gånger.

Ett svar to “Tuff tuff”

  1. Snöstjärna Says:

    Så snyggt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: